Infra

Vakman grond/weg en waterbouw

Niveau 2 en 3

De opleiding (allround) vakman GWW leidt op voor grond-, weg en waterbouwer. Dit houdt in dat je werkt aan diverse weg constructies en waterbouwkundige constructies, maar ook aan rioleringen, bestratingen en bermen.

Als vakman GWW leer je alle ins en outs van het werk in de grond-, weg- en waterbouw. Je legt wegen, bestratingen, waterbouwkundige constructies, oeverconstructies en rioolstelsels aan. Het onderhoud en het grondwerk doe je ook: bermen afwerken, cunetten en taluds maken en sloten en sleuven graven. Dat doe je niet alleen. Meestal werk je in een ploeg met andere vakmensen en machinisten. De machinisten bedienen de machines, waarbij jij aanwijzingen geeft. Zelf bestuur je ook machines en werk je met elektrische, hydraulische en pneumatische gereedschappen, die je zelf onderhoudt. Je werkt ook ’s nachts of in het weekend, zodat jullie werk het verkeer zo min mogelijk verstoort.

Na je opleiding kun je doorstromen naar de opleiding allround vakman GWW op niveau 3. Als allround vakman GWW voer je voorbereidend werk uit voor de uitvoerder en geef je aanwijzingen aan andere collega’s. Als allround vakman GWW moet je goed kunnen samenwerken en verricht je ook organisatorische en administratieve werkzaamheden.

Locatie: Vroomshoop
Duur: 2 jaar
Niveau: 2 en 3
  • Lekker buiten werken
  • Goed salaris
  • Afwisseling

Gerelateerde opleidingen