Bouw

Tegelzetter

Niveau 2 en 3

Als tegelzetter ben je specialist in het afwerken van vloeren en wanden met steenachtige materialen zoals tegels en natuursteen. Je bent een vakman met een goed ruimtelijk inzicht, je werkt graag nauwkeurig en houdt van variatie.

Als tegelzetter plaats je m.b.v. de tegels patronen en figuren in een ruimte. Tegels hebben namelijk heel verschillende afmetingen en moeten heel precies worden ingemeten en gezet. Je vindt het dus  erg leuk om ruimtes exact op te meten en je werk nauwkeurig voor  te bereiden.

Binnen de opleiding als tegelzetter leer je praktijkgericht kennismaken met het bekleden van vloeren en wanden met meestal keramische tegels, maar werk je ook met tegels van natuursteen en glas. Je leert werken met diverse soorten tegels, zowel voor binnen als buiten.

Het resultaat van je werk is heel goed zichtbaar voor iedereen, dus je wilt er wel trots op zijn. Tegels worden op verschillende manieren geplaatst met lijm of specie. Bij grote tegels werkt dat anders dan bij kleine, en tegels zetten is ander werk dan lijmen. In kleine ruimtes werk je meestal alleen, grotere en zwaardere tegels zet of leg je samen.

Locatie: Vroomshoop
Duur: 2 jaar
Niveau: 2 en 3
  • Van niets iets moois maken
  • Baangarantie
  • Een beroep met toekomst

Gerelateerde opleidingen