Themapark Vliegveld Twente

Twente krijgt een bijzonder themapark op vliegveld Twente: ‘De kinderbouwbeleving van het jaar’

Hoe is het om een torenkraan te bedienen? En wat komt er allemaal kijken bij het ontwikkelen van een stad? Kinderen kunnen dat deze zomer ontdekken op Vliegveld Twente, waar een heus themapark speciaal gericht op de bouw zal verrijzen. Een primeur voor Nederland.

Het themapark is een initiatief van Bouwend Nederland, dat op deze manier jongeren enthousiast probeert te krijgen voor een toekomst in het vak. De komende jaren zal het pop-up themapark door Nederland reizen, Twente heeft komende zomer de primeur.

Bouwend Nederland zelf noemt het ‘de kinderbouwbeleving van het jaar’ en ‘een geweldige beleving voor de jeugd’. ‘De bouw is natuurlijk meer omvattend dan alleen het stapelen van stenen’, meldt de branchevereniging over het initiatief, waar ook regionale bedrijven en het onderwijsveld bij betrokken zijn. ‘Dat willen we de jeugd van Twente en omstreken deze zomer laten ervaren.’

Op het vliegveld kunnen de jonge bezoekers zelf een torenkraan bedienen en zien wat er allemaal komt kijken bij het ontwikkelen van een stad, qua bouw, infra en techniek. Ook zal er een theatervoorstelling te zien zijn, vol muziek en interactie, met daarin een grote rol voor ‘de familie Bouwer’.

Verdere informatie volgt zsm.