Diploma-uitreiking Bovo Beroepsopleidingen & Afbouwprofs Oost Nederland in Vroomshoop

In het prachtige pand van Bovo Beroepsopleidingen & Afbouwprofs Oost Nederland in Vroomshoop vond op 4 juli de diploma-uitreiking plaats.

In de sfeervol ingerichte werkplaats werd iedereen ontvangen met koffie en iets lekkers. De geslaagden kwamen uiteraard niet alleen, ook hun ouders, overige familieleden en leermeesters van de lidbedrijven waren aanwezig om te zien hoe de diploma’s in ontvangst werden genomen.

Gastspreker deze avond was de heer Hilco Nijmeijer, landelijk voorzitter van de sector Wand en Plafond NOA.

Opmerkelijk is dat dit jaar de eerste diploma’s werden uitgereikt voor de opleiding tot Wand- en Plafondmonteur, ook wel Interieur Timmerman door hem genoemd. Deze opleiding is 2 jaar geleden voor het eerst gestart en nu zijn de eerste geslaagden een feit.

Met de volgende quote eindigde hij: Tijdens jullie werkzaamheden hebben jullie geen vieze handen maar Gouden Handen !!

Verder zijn er diploma’s afgegeven op zowel niveau 2 als niveau 3 voor de opleidingen: timmeren, montagemedewerker houttechniek, tegelzetten, metselen, stukadoren en infra. Een heel breed scala dus.

Een aantal van de geslaagden gaat verder met hun vervolgopleiding, anderen zullen aan het werk gaan.

De bouwwereld heeft behoefte aan jongeren. Er zijn momenteel dan ook ontzettend veel mogelijkheden om als vakvrouw of vakman aan het werk te gaan. Er wordt jongeren volop loopbaanmogelijkheden geboden. Dit kan variëren van vakman tot werkvoorbereider. In een tijd waarin de vraag naar woningen blijft groeien zijn vakmensen onmisbaar. Tegelijkertijd is het werk in de bouw en afbouw ook uitdagend en goed betaald.

Bovo Beroepsopleidingen & Afbouwprofs Oost Nederland is trots dat ze ook dit jaar weer een mooie groep vaklieden kan feliciteren met hun behaalde succes.

Ze wensen hun voor de toekomst veel werkplezier, een succesvolle carrière en zeggen ze: jongens … zorg dat je altijd trots blijft op datgene wat je samen met je collega’s hebt gebouwd.

Na afloop van de uitreiking werd er nog lange tijd gezellig nagepraat met een hapje en een drankje.