Artikel diploma uitreiking 19-10-2023 in de Week van Twenterand

Afbouw-profs hebben de toekomst!

VROOMSHOOP – Afgelopen donderdag was de diploma-uitreiking van Bovo Beroepsopleidingen en ROC van Twente aan de Aziëlaan 3 in Vroomshoop. In totaal 40 geslaagden mochten het felbegeerde papiertje in ontvangst nemen. En dat alles onder het toeziend oog van medeleerlingen, ouders, bekenden, docenten, directie ROC en leermeesters / leerbedrijven.

Sfeervol café

In een gezellig ingerichte en tot sfeervol café omgetoverde werkplaats werden alle aanwezigen ontvangen met koffie en een roomsoes. Uiteraard was er na afloop van de diploma-uitreiking ook nog een hapje en een drankje, maar niet voor de leerlingen die hun infra diploma hebben behaald. Zij gingen direct na de uitreiking van de diploma’s naar bed, omdat de volgende ochtend om 4.00 uur de wekker alweer ging.

Verschillende disciplines

In totaal namen 40 geslaagden hun diploma in ontvangst. Ze zijn onder te verdelen in zes verschillende opleidingen: timmeren (9), montagemedewerker (9), metselen (2), tegelzetten (4), infra (6) en stukadoren (10).

Trots

Voorzitter Beltman van Bovo Beroepsopleidingen gaf de geslaagden in zijn openingswoord nog enkele wijze woorden mee. “Wees trots op wat je maakt en zorg dat je passie uitstraalt” zei Beltman. En verder: “Zorg dat je plezier in je werk hebt, en dat gaat uit van jezelf! Plezier is een keuze, dat moet je hebben om goed werk te kunnen leveren.” En tot slot: “Blijf leergierig en luister naar de vakman die naast je staat.”

Onder de indruk

Daarna was het de beurt aan burgemeester Broekhuizen van de gemeente Twenterand, die als gastspreker was uitgenodigd. Om te beginnen vroeg de burgemeester om een applaus voor de docenten. De burgemeester had verder lovende woorden voor de opleiding: “Ik ben onder de indruk van wat jullie hier met elkaar doen en ben blij dat we dit hier hebben in Vroomshoop! En tegen de geslaagden: “Jullie mogen trots op jezelf zijn! Jullie kunnen echt iets, en dat zijn dingen waar we behoefte aan hebben. Ik wens jullie dan ook veel succes in jullie verdere carrière.”

Uitreiking

Daarna was het tijd voor de uitreiking van de diploma’s en een persoonlijk woordje door vertegenwoordigers van het ROC van Twente. En natuurlijk de viering van het behalen van de diploma’s met een hapje en een drankje.